Discussion of Question with ID = 198 under Clocks-and-Calendars

This is the discussion forum for this question. If you find any mistakes in the solution, or if you have a better solution, then this is the right place to discuss. A healthy discussion helps all of us, so you are requested to be polite and soft, even if you disagree with the views of others. The question and its current solution has also been given on this page.

Advertisement

Question

How many hours are there between 5::38 A.M. to 4::36 P.M.

A

10::58.

B

11::57.

C

8::56.

D

11::59.

Soln.
Ans: a

Minutes from 5::38 A.M. to 6::00 A.M. are 60 - 38 = 22. Minutes from 6::00 A.M. to 12::00 noon are 60 X 6 = 360 mins. Minutes from 12::00 noon to 4::36 P.M. are 60 x 4 = 240 + 36 = 276 mins. So total minutes are 22 + 360 + 276 = 658 minutes, which are equal to 60 X 10 + 58 Thus, hours are = 10, and minutes = 58


Comments and Discussion